Ekologisk "Children park" i Brasilien

en teckning av Theres på Tunet skola, klicka på bilden om ni vill se den större

Med koppling till Agenda 21 och Barns rättigheter har Margareta Gåvfels ifrån kulturcentrum Asken, Borlänge fått en inbjudande från Globträdet att få delta i en delegation som skall besöka en ekologisk park för barn. Parken har byggts upp med hjälp av Sida-pengar.Samtidigt som konferensen i Rio de Janeiro om Agenda 21 pågick, så byggdes den ekologiska barnparken i Sao Paulo. Parken finns i ett ökenområde.


en teckning av Caroline på Tunet skola, klicka på bilden om ni vill se den större

Målet var att ta fattiga barn från storstan till parken för att undervisa dem i det ekologiska kretsloppet. Dessa barn riskerar annars att bli ²gatubarn². Tanken är att man vill byta erfarenheter mellan kommuner i Sverige och Brasilien. Vi försöker etablera kontakter med barn i Brasilien till våra skolklasser och förskolor i Borlänge.Vi ser här ett par teckningar till barnen i Brasilien, de är en del av det material som Margareta har med sig för att få igång ett kulturutbyte mellan kontinenterna.


en teckning av Malin på Tunet skola, klick på bilden om ni vill se den större.

Vi återkommer med en rapport om hur det gick när Margareta har kommit hem igen.
uppdaterad 960324 av Stefan Spång
Till Globen Till Palladium Till Barnens Budbärare Till Atlantis Till Globträdet Till Brasilien Till Kenya Till Indonesien

E-mail: globetree@globetree.se
Last Update: Oct.13 1996