Bild Dennis
Till hemsida Till index

Dennis Ören

Dennis Ören - född i Åtvidaberg 1947

In English

När Dennis Ören var 10 år läste han boken Ensamseglare jorden runt av författaren och seglaren Joshua Slocum. När han slog ihop boken hade han bestämt sig: Jag ska också segla ensam jorden runt!

När Dennis var 16 år gick han till sjöss på de stora båtarna på Nordsjön och Liberia. Men det var segling som lockade. På 70-talet var han befälhavare ombord på Meta av Byxelkrok. Den båten är känd genom filmerna Skattkammarön och Pippi Långstrump. Sedan seglade Dennis Tironga, byggd 1896, till Västindien och Grekland.

1982 såg Dennis den gamla träbåten Vega af Bergkvara vid Strandvägskajen i Stockholm. Hon låg halvvägs under vatten men Dennis visste direkt när han såg henne: Detta är skeppet som jag ska segla ensam, jorden runt!

I augusti 1993 kom Dennis till Globträdetoch berättade om sin livsdröm att göra en ensamseglats jorden runt. Globträdet fick idén att göra drömmen till ett undervisningsäventyr för skolklasser i Sverige och andra länder.

Vem är Dennis Ören? Vem är han som vill vara ensam på havet under 10 månader? Under seglatsens gång kan vi ställa frågor till Dennis om hans livsdröm och tankar om livet. När projektet är avslutat vet vi mer om Dennis - han som vill bli den förste skandinav som seglar ensam, jorden runt, utan att göra uppehåll.Till Barnens Budbärare Till news Till stars Till Globträdet Till atlantis
E-mail: globetree@globetree.se
Last Update: Oct.13 1996